søndag 15. februar 2009

Ny tur til fjells for å se på fremdriften

Søndag tok vi på ny turen opp for å se på hytta. Sist vi var der for to uker siden var det bare en støpt plate på bakken. I dag har vi gått inn gjennom "døra" for første gang. Fremdriften er upåklagelig syns vi. Avtalen er at vi skal kunne begynne egeninnsatsen til påske og det ser ikke akkurat ut til å bli et problem.



Taket er dekket av vindsperre og overbygget over terrassen begynner å ta form.



Stolpene som er satt opp for å bære taket syns vi var veldig fine. Ofte syns vi at vi har sett barkede og pussede tømmerstokker med kvister og kuler på hytter. Disse var grovt, men fint høvlet, jevne og pene. Som lesere av bloggen sikkert har sett så liker vi egenlig best rene linjer og ikke så mye "stæsj". Stolper og overbygg ser solid og skikkelig ut, uten noe jåleri. Passer oss godt.



Første bilde inne fra! En milepæl! Bildet er tatt fra gangen omtrent og ser inn i stua. På endeveggen kommer peisen. Den skal bli omtrent midt i gavelen, nokså rett og forhåpenlig i tørrmur. Verandadøra har ikke kommet på plass enda, men man ser av reisverket hvor den skal være. Takhøyden i stua ser ut til å bli ca 3,5 meter i midten og det ser veldig bra ut. Gleder oss til litt høyde på stuetaket. Familiehytta har 2.30m som standard takhøyde. Flere hytteleverandører vi så på (særlig ferdighytter) hadde 2.20m og da blir det litt "hyttete" syns vi.



Det er ligger fortsatt snø inne i hytta, men med litt innsats med spaden blir det nok bra. Det vi kunne se av støpen så veldig bra ut. Jevnt og fint! Det er sikkert viktig når furugulvet skal legges.



I dag var det visning på tomtefeltet Musdalsæter. Det er det hver søndag fremover om noen av bloggleserne er interessert. Masse fine tomter. Vi fikk oss som vanlig en hygglig prat med "tomtegubbene" som vi omtaler grunneierne her i huset. De er ikke særlig gubbete, men det passer liksom bra som felles omtale :)



Brodern var med opp å tittet i dag og fikk seg en tur i løypa med bikkja. Han var også veldig fornøyd med sted og løyper. Avtalen er om han hjelper oss litt med byggearbeidene så kan han få låne hytta så mye han vil. Får nok låne den uansett, men det kan være kjekt med et par ekstra hender inn i mellom.






1 kommentar:

  1. Jeg gleder meg til å komme på besøk. Jeg kan underholde med sang mens dere jobber... hvis dere orker... hvis ikke, så kan jeg holde meg ute i løypa!
    Britt

    SvarSlett