torsdag 16. juli 2009

Sommerjobb del2

Da var vi ferdige med sommerens store jobbeøkt. Nå kjennes det godt å ha enda to ukers ferie med slaraffenliv ved sjøen.Status etter 2,5 ukers innsats er:
Ferdig med støp over varmekabler (ca 2o m2)
Flislagt og fuget alle gulv og baderomsvegger
Panelt gang, do og boder + montert alle dører
Lakket vegger i gang og loftstue.
Kjøkken levert og lagret
Ellers har elektrikeren lagt ferdig kontakter osv i alle rom som er ferdig. Kabel-tv og bredbånd er på plass. Deilig å se byggestrømskapet bli borte og kunne tenne lys ved å slå på bryteren på veggen.


Nå gjenstår egenlig bare stue/kjøkken med gulv og vegger, listing av gang og badstue. Åsså beising av hytta da. Det får vi ta på dugnad. Torvtak og pipe/peis må vente til neste år.Det har blitt lange dager og kanskje litt i overkant å holde entusiasmen oppe hver eneste dag. Men vi syns det er morsomt også, gøy å gjøre noe som vises.


Vi har hatt mye hyggelig besøk. To familier som bygger/skal bygge var innom og sa hei. De følger med på bloggen vår og det var mye artige diskusjoner om løsninger, valg og fremdrift. Tegner til å bli et hyggelig "nabolag" her oppe i lia vår :)Badet ble nesten helt ferdig. Tanken var at rørlegger skal kunne gjøre sin jobb mer eller mindre ferdig før vi kommer neste gang. Ble ganske fint syns vi :)


Vasken har vi kjøpt på Megaflis, innredningen på opphørssalg en gang i vinter og platen oppå er eik benkeplate fra IKEA. Doen er midlertidig og det skal bli fint å få en med innlagt vann hvor en ikke trenger bøtte for å skylle ned :)


Vi panelte første veggen i stua - den som kjøkkeninnredningen skal settes mot. Da var vi vel egenlig ikke helt fornøyd. Vi har valgt vekselpanel i stua, men syns det ble litt spinkelt når vi fikk se den på veggen. Trenger noe som er litt mer solid i uttrykket. Jeg ringte våre venner på Gausdal Landhandleri (som forøvrig gir oss strålende service!! Her har Maxbo mye å lære!) og det var heldigvis ikke noe problem å få byttet overliggerne til en større dimensjon. Det vi satt opp lar vi stå. Helt fint på den veggen hvor skapene skal stå.
På en av våre handleturer i distriktet var vi innom en møbeltapetserer. Der fant vi et stort utvalg av møbelstoffer og bestilte et veldig fint et til Krogenæsstolene vi har arvet. De kommer til å bli rødmalte etterhvert. Omtrekkingen tar vi selv. Han hadde også familiekøyer til salgs som var veldig prisgunstige. Vi kjøper sikkert en av dem til det minste soverommet.


Litt få bilder å vise frem denne gangen, men vi glemte rett og slett å "dokumentere" til slutt. Ut over høsten blir det nok litt mer "ferdig"-bilder.

1 kommentar:

  1. Dere har vært kjempeflinke og fortjener virkelig slaraffenliv ved sjøen nå :)
    Jeg skal opp til hytta å jobbe mer i morgen. Meg og mutteren skal lakke gulvet i stuen og så skal min søster med familie hjelpe meg med badtet til uka. "Snakkes" :)

    SvarSlett