mandag 29. desember 2008

Vårt hytteprosjekt.

Det siste halvåret har jeg bruk atskillige timer på å surfe nettet om hyttebygging, funnet svar på mye, men langt i fra alt. Har fulgt med på bloggen til Vibeke og hatt stor glede av det. Siden vi nå straks er igang med vår egen bygging, håper jeg at vår blogg kan gi noen tips og ideer til andre hyttebyggere. Er helt fersk blogger - så litt tekniske utfordringer blir det sikkert noen uker fremover.

Påsken 2008 tok vi en impulstur til Musdalsæter mellom Tretten og Skeikampen for å se på hyttetomt. Det å bygge hytte var en litt ubearbeidet idè, men vi er glade i prosjekter og syns det er moro med litt praktisk arbeid - gjøre noe som syns. Huset hjemme har blitt pusset opp i flere omganger, så nå var vi vel egentlig klare for å skaffe oss enda et prosjekt.

Familien på 4 er glade i å stå på ski, men hytte med ski in/out i bakker som er bra nok for en gammel aktiv slalåmkjører var kanskje litt over våre økonomiske muligheter. Musdalsæter var ideelt, 25 minutter fra Hafjell, litt lengre til Kvitfjell og bare en liten svipptur fra Skeikampen. Her kunne vi velge bakke etter dagsform og humør.

Fantastisk utsikt i en sør-vesthelling passet oss utmerket.

Det ble tomtekjøp!


Velge hytteleverandør
Så var det å finne rette hyttetypen - vi ville bygge så stort som vi hadde mulighet til, uten å gå på bekostning av kvalitet. Et utall mailer ble sendt til mange, mange hytteleverandører. Valget falt til slutt på Familiehytta - modell Hemsedal.


Begrunnelsen for valget i uprioritert rekkefølge: • Norske materialer

 • Enkel planløsning som kunne endres nesten som en selv ønsket

 • Grei høyde på loftet (ca 1.90m) slik at det ble et godt soverom og en bra loftsstue.

 • Faste priser på endringer

 • Serviceinnstilt og bra leverandør med gode referanser

 • Pris

Hytta ble beskuet på Lillestrøm (ved Varemessen). God og romslig hytte syns vi. Eneste minus var villmarkspanel både utenpå og inni. Ikke så overvettes begeistret for det, men utvendig er det greit nok.
Velge byggmester!

Familiehytta tilbyr å sette opp hytter gjennom sin samarbeidspartner, og det er helt sikkert bra. Vi ønsket likevel å bruke en lokal byggmester og fant på nettet et forholdsvis nystartet firma i Gausdal. To unge menn som hadde begynt for seg selv, tatt Mesterbrev og var i god gang med sin virksomhet. Siden har vi ikke angret! Kjempeservice fra dag 1. MEO-Bygg tok jobben og ga oss en fast pris som så langt vi kan se er konkuransedyktig. Byggmester Håvard har ordnet byggesøknad og tatt ansvar for gravearbeidet, sålestøping, oppsett av råbygg, samt koordinering av rørlegger og elektriker. Selv om jeg brukte mye tid på å skaffe priser og innhente anbud var det faktisk bedre priser å få gjennom vår byggmester. Nå gjenstår det å se om de er like flinke til å snekre som å organisere selve prosessen. Har ingen grunn til å tvile på det! Alt det fysiske arbeidet starter rett på nyåret.

Planløsning, vurderinger og valg.

Den videre prosessen ble å tenke planløsning. Med klipp og lim i MSPaint tok den form.Vurderinger vi gjorde: • Skal vi ha ett eller to bad? Kanskje en ekstra do er nok?

 • Skal vi ha vindu i loftsstua? For at den skulle være hyggelig å være i valgte vi å lage en ark på taket slik at det ble mulighet til et vindu.

 • Skal vi prioritere større soverom? Vi ville gjerne ha mulighet til å ha flere rom med dobbeltsenger. Det syns vi er viktig, for på hytta skal det soves godt!

 • Vinduer? Hvor store og hvor skal de plasseres? Her var det viktig å tenke utsikt + at de ikke stengte for garderobemuligheter. Åsså måtte de være ferdigmalte!

 • Og til slutt; Peisen, hvor skal den plasseres? Det er hyggelig å se peisen fra mange vinkler i stua, samt at det er bra at vi kan velge fritt hvor vi vi ha spisebord og salong uten å ta hensyn til peisen. Kanskje er det lurt å sette spisebordet ved vinduene med utsikt? Det er vel tross alt der man sitter når det er lyst ute? Vi får se etterhvert.

 • Skråtak i stua. Har alltid ønsket oss høyt under taket hjemme, nå kom muligheten på hytta.

 • Tak over inngang og terrasse. Det syns vi var viktig slik at det ikke må måkes inn til døra eller på terrassen om man vil sette seg ut i solveggen.


Familiehytta fikk våre forslag på mail og det tok ikke lang tid før vi fikk både nye tegninger og ikke minst pris på de endringene vi gjorde i retur.


Se vår endelige planløsning.Åpne i PicasaBudsjett:Totalt tror vi at hytta kommer på ca 1,8 mill inkl tomt. Dyrere bør den ikke bli i denne omgang :) Det forutsetter at det meste av innvendig arbeid gjøres av oss selv og at vi velger enkle løsninger. Det blir kjøkken fra Ikea osv. Mer detaljert budsjett legges ut etterhvert.
1 kommentar:

 1. Så gøy at dere har fulgt med på bloggen min :)
  Likte veldig godt de endringene dere har gjort på planløsningene og tror dere får en kjempeflott hytte. Skal følge med på bloggen din og gleder meg til fortsettelsen. Lykke til!

  SvarSlett