mandag 13. april 2009

Påskejobbing

Nå har vi hatt en maratonøkt på hytta - og sånn føles det også. Tastaturfingrene våre har fått kjørt seg og vi er støle og stive i det meste av kroppen. Egenlig en ganske grei følelse.

Lørdag i begynnelsen av Påska reiste vi oppover etter å ha skrevet lister over det aller meste. Verktøy, skruer osv det var viktig at alt var med.


Siden vi har bodd litt kummerlig i vår antikke campingvogn satset vi alt på å få loftet beboelig og så ferdig som mulig. Det var å begynne på scratch med isolasjon, plasting og gulvlegging. Vi strevde en del med gulvet. Det ble mye bending og pressing for å få alle sammenføyninger så tette som vi ønsket. Det gikk nok med et par dager bare på gulvet.


Paneling av tak og vegger gikk ganske greit, men det er helt nødvendig å kunne kløve panelen på langs i overgang mellom flatt tak, skrått tak og vegg. Skulle nok gjerne hatt en bordsag til det, men når man ikke har en slik så får man lage en...
Siden loftstua har en ark så er det mye hjørner og litt rare vinkler. Det setter en hobbysnekker på prøve. Ser i ettertid at det hadde vært lurest å begynne med arken og ikke ta den til slutt slik vi gjorde.
Det var en milepæl å kunne flytte inn. Vi hadde med oss gode rammemadrasser og det var befriende å kunne sove på noe mer enn en smal brisk.Vi fortsatte med skilleveggen mellom loftstua og soverommet. Det begynte med døra og den var ganske enkel å montere. Litt plundring ble det, men når man egentlig kan sette døra inn den veien man vil og så snu låskasser osv etterpå så gikk det greit.


Valget stod nå mellom å fortsette paneling nede eller å faktisk gjøre loftet HELT ferdig. Vi valgte det siste og knakk i vei med listingen. Utforing av vinduer har vi faktisk aldri gjort før, men jeg hadde sett instruksjonsvideo på maxbo.no og det var ingen heksekunst. Listing er et puslearbeid og det nytter ikke med noen snarveier. Det tok en hel dag å liste de to rommene. Tanken var at for en gang skyld skulle det ikke stå igjen noen manglende lister (slik det ofte gjør...) Forsettet ble holdt nesten helt. Det er en litt komplisert vinkel på arken (ytterhjørne) Her må det konsulteres litt med faren min om hva som er den lureste måten å liste dette pent på.

Det var flott påskevær det meste av tiden og en dag i bakken måtte vi også få til. Vi har hyggelige venner med flott hytte i Kvitfjell så det var strålende å få komme til dem med varm dusj, god mat og et glass rødvin.


En av dagene fikk vi besøk av et par på tomtebefaring. Det var tjukk tåke så den fine utsikten fikk de ikke med seg, men vi tror at de ble litt fascinert av stedet likevel. Ekstra hyggelig syns vi det var at de hadde lest bloggen vår før de kom. Veldig trivelige folk som vi får håpe finner den rette tomta for hytteprosjektet sitt. Lovet dem campingvogna om de ville ha den ;)


Snøen smelter fort nå om dagen og det ble avdekket en del avkapp og annet som det var fint å få ryddet opp i. Siste dagen brukte vi en times tid på å panele en helt vanlig soveromsvegg. Langt enklere å jobbe i 1. etasje enn på loftet.


Alt i alt en flott påskeferie - hadde trodd at vi hadde kommet lenger, men vi har faktisk jobbet 10 -12 timer hver dag, kun avbrutt av noen handleturer og en dag på ski . Nå satser vi på ny tur opp 1. mai helga.

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Dere har vært utrolig flinke. For oss som ikke er kommet så langt i prosessen er det flott med så mange bilder. Håper dere kan glede dere med tanken på at neste påske sikkert blir mer avslappende!

  SvarSlett
 2. Utrolig morsomt og interessant å følge arbeidet deres. Gleder meg til selv å komme i gang nærmere sommeren.

  Når det gjelder listing; trodde kanskje det kunne være lurt å vente med dette til man var ferdig å behandle vegger, tak og gulv slik at listene kunne dekke evnt søl. Men dere har kanskje allerede behandlet panelet?

  SvarSlett
 3. Hei

  Takk for hyggelige kommentarer!

  Når det gjelder overflatebehandling så blir det nok lakket med en hvitlasert panellakk på loftet og det blir nok samme behandling på både panel og lister. Gulvet blir antagelig oljet. På loftet var det ikke noe særlig alternativ å vente med å legge gulv til veggene er behandlet siden det er nokså slitsomt å bevege seg der oppe bare på bjelkelaget. Vi får nok heller være flinke med tildekking. I første etasje tror jeg nok vi vil behandle vegger før gulvet legges og lister settes opp, men det er en vurdering siden panelen bør ha satt seg litt før den evt males. Den kryper nok en del etter at den er satt opp og da blir det "sørgerenner". Vi vurderer om vi skal investere i litt penere lister i stua og gangen og om de skal være ferdigmalte.

  SvarSlett