onsdag 10. juni 2009

Det planlegges og bestilles

I dag hadde vi en maratondag på Ikea. Vet ikke helt hva som er mest slitsomt, snekre eller handle, men det er vel alt til sin tid får vi tro.


Gjennom Ikea sin "homeplanner" har vi lenge jobbet med å planlegge kjøkken. I dag var dagen for bestilling. Egenlig hadde vi ikke planlagt hvitt kjøkken, men det var det vi syns var finest i form og finish. Om vi angrer en gang i fremtiden kan det males opp i en annen farge. Lakket eller beiset tre var vi redde for ville gå dårlig sammen med furu-tak, furu-vegger og furu-gulv. Alle hvitevarer bestilte vi også. Har tidligere blitt anbefalt å handle der av en i "bransjen" og har hatt oppvaskmaskin derfra i mange år her hjemme.


Vi har valgt å lage en parallell løsning med to benker mot hverandre. Utstikkeren vil få en lav lettvegg mot stua, ca 2o cm over benken. Oppvaskkummen vil være i utstikkeren og da er det kjekt med litt skjul for oppvasken. (kummen er ikke med på bildet) Kummen har vi ikke kjøpt på Ikea. Tror vi velger en komposittvask som er grå og litt mer nøytral enn en blank stålsak.
Det blir masse plass, kjekke skap med uttrekk og mye skuffer. Tror det blir bra. Så verst pris er det heller ikke med ca 40 tusen for alt inkl transport og hvitevarer.


Apropos transport. Det er litt forskjellig vi har tenkt å handle på Ikea. Madrasser og slikt. Kanskje noe mer også. Vi har nå laget en bestilling som vi kan fylle på i flere omganger og som transporteres opp samlet til oss så snart vi syns listen er komplett. Transportprisen er den samme uansett hva og hvor mye man bestiller. Ganske lurt syns vi. Det hadde blitt mange turer med tilhenger om vi skulle fikset det selv.


En tur for å sjekke ut fliser til bad og gang har vi også rukket. Tror vi fant det vi lette etter. Nå må det tegnes og måles litt for å få til et fint bad.
Ellers går planleggingen frem mot ferien mest i å avtale med elektrikker og rørlegger slik at vi kommer uhindret videre i byggeprosessen. Vi må også velge og få bestilt panel til stua og hvilken type lister vi skal ha der.

1 kommentar:

  1. Her går det unna :)
    Jeg har sittet med IKEA kjøkkenplanlegging jeg også siste uken og planlegger å ta turen dit på lørdag. Det var kjempesmart at man kunne bestille, fylle på i flere omganger og så få dette transportert samlet. Det passer oss veldig bra. Vi tenker også å bestille kjøkken, hvitevarer og senger/madrasser på IKEA.
    Takk for gode tips og lykke til!
    - Vibeke

    SvarSlett