mandag 1. juni 2009

Vi jobber på...

Denne sommeren kommer vi vel til å se ut som blåhvite engelskmenn. Når alle andre er ute og nyter sommern er vi inne og snekrer.Planen for pinsehelga var å ferdigstille de siste to soverommene nede. Vi knakk trøstig i vei og snekret som vanlig. Litt tregere denne gangen enn tidligere, litt mer plunder var det også. Noen ganger er det litt mange tommeltotter. Det gikk seg nå til etterhvert og panelen kom på veggen og gulvet ble lagt. Vegger først, så montering av dør og deretter listing. Ved å passe på at karmen på døra kommer så mye innenfor at panelen flukter med karmen så slipper vi å fore ut ved listing. Utforing blir det helt sikkert ut mot gangen, men det er enklere å gjøre det en gang enn to tenker nå jeg.


Vi blender av vinduene for å minske gulningen av panelen før vi behandler den.

Vi hadde kjøpt med oss tre ulike fager beis for å teste ut. Nesten like kloke er vi fortsatt. Jeg hadde en ide om at fargen "enebær" kunne være fin. Mørk grå med litt blåskjær i. Den var altfor blå. Da stod vi igjen med to mørke brunfarger, tømmerbrun og tjærebrun. Vanskelig å se forskjell på dem. Vi får nok tenke litt til. Det er vel slik at når vi først har valgt farge så har vi valgt farge...


Helga ble avsluttet med å grave en grøft slik at strømmen kan kobles av byggestrømskapet og til sikringsskapet. Skal bli fint å få strøm inn. Kanskje vi til og med kan få koblet til kabeltv og internett til ferien.
Før vi låste døra for denne gang primet vi gulvene der det skal være varmekabler. Det er visstnok et poeng å prime før man legger flytsparkel slik at betong-gulvet ikke skal trekke vannet ut av "massen" før den har størknet. Slik er det før man legger fliser også for at flislimet skal herde skikkelig. Primingen gjør at det forhåpenligvis er enklere å lime varmekablene fast også.Nå begynner en planleggingsfase før vi reiser oppover til ferien. Da er det bad som står først på programmet. Fliser må handles, panel til stua må bestemmes og bestilles og vi må vel legge inn kjøkkenbestillingen også. Vi får jobbe oss gjennom gangen, innom badet og inn i stua. Skal bli spennende å se hvor mye vi rekker på 3 uker.Campingvogna vår har fått nye eiere. Naboene ovenfor oss ville gjerne ha den som bosted i byggeperioden sin. De fikk testa den ut i helga og tror de var fornøyd med det. Vi fikk god rødvin og var veldig happy med byttet! Kanskje blir vogna vandrepokal i hyttelia etterhvert som flere skal bygge :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar