søndag 13. juni 2010

På hyttetur - med mobilkamera...

Da har vi lagt ned litt innsats igjen. Denne gang var det fundamentering av terrasse som var hovedprosjektet vårt. Ellers har pipe og gjerde stått på programmet.


Pipa
Pipa måtte på plass nå. Det er bare et par uker til til torven skal på plass på taket. Vi har pipa på utsiden av hytta så derfor har vi ventet helt til nå med å sette den opp. . Vi var forberedt inntil det siste på at vi måtte gjøre det selv, men heldigvis fikk byggmester Håvard skaffet oss en murer som fikk satt opp pipa på fredag.


Det er mange ting man ikke kan som hobbybygger. Hvordan skal pipebeslag designes for eksempel. Vi har en god venn som laget det første beslaget for oss så det hadde vi med oss opp og det passet perfekt. Etter å ha studert tegningen vi fikk fra byggmesteren ser vi at vi må ha to beslag til. De bør utformes og monteres på plass så de får en lokal blikkenslager få ta seg av.
Terrasse
Johan hadde psyket seg opp for å grave hull til fundamentering av terrassen. Vi har valgt å bruke pilarblokk fra Leca og nedstøpte søylesko. Hadde vi vært mer erfarne byggere hadde vi fått laget en stripemur til å legge terrassen på samtidig som vi støpte sålen til hytta. Det tenkte vi ikke på. Heldigvis var det frostsikring i bakken langt ut så det var en smal sak å grave hull. Bare 20-30 cm ned til isolasjonen. Vi skal ha terrasse også på langsiden av hytta. Der måtte Johan grave adskillig dypere men det gikk da det også. Tre hull gjenstår til neste gang.Ryggen krangler så jeg har mest sett på arbeidet som Johan har gjort. Ikke så gøy! Nå er det bare å trene fram til sommern så ikke peisprosjektet mitt står i fare.Gjerde

Vi har fått satt opp elektrisk gjerde. Det er sau i området og nå som vi skal til med terrassebygging syns vi det var greit å slippe å jobbe i sauemøkk. Gjerdet er kjøpt på nettet (Bole) var superenkelt å sette opp. Stamt og fint og med tre tråder i høyden. Viktig at de små lammene ikke forviller seg inn og ikke kommer ut igjen. Vi fikk gjerdet levert innenfor døra siden butikken var på hjemstedet til hyttenaboen. Takk til dem! Prisen på et gjerde med alt som hørte til var 2700,- for ca 150 m gjerde.


Vi fikk hyggelig besøk av nye hyttenaboer også. Et lite glass vin og litt hytteprat er aldri å forakte :)

Om to uker er det ny hyttetur, den gang med ungdommer til å hjelpe til med torvtaket. Det skal bli hyggelig!

1 kommentar:

  1. Ja, da er dere to, med dårlig rygg mener jeg! Asbjørn har prolaps i ryggen + et kranglete kne. Ligger for det meste på sofaen...passer bra når det er fotball VM. Så derfor ble det ingen hyttetur denne helga, håper han friskner til etterhvert. Vi har planlagt å mure pipe om 14 dager, men vet ikke helt hva som skjer nå. Vi trenger isåfall hjelp, vi jobber med saken.

    SvarSlett