søndag 7. november 2010

Endelig ferdig!

 Da var peisen ferdig! Siste steinene ble lagt lørdag formiddag og deretter fikk vi listet rundt. Ingen helt enkel sak den listingen, mange spesielle vinkler, men vi fikk det da til. Listene gjør at det ser ut som om peisen forsvinner opp i taket. Veldig fint! Det har vært litt av en jobb å bygge denne peisen, men moro også. Vi er kjempefornøyde!! 

Peisen måtte testes med noen få vedtrær før vi tok turen opp til naboen til en bedre middag og noen glass vin.


 
  

Søndag ble det bare litt småpusling - fikset litt på familiekøya som vi har plassbygget og laget benk til TV. Det kommer bilder av alt når det er helt ferdig med gardiner og alt. (om noen har tips til stoffbutikk som selger fine stoff med ruter til soveromsgardiner så tar jeg svært gjerne i mot det)11 kommentarer:

 1. Hurra - Hurra - Hurra.
  Veldig flott og lekker. Imponerende arbeid og innsats.

  Klem fra Brodern

  SvarSlett
 2. WOW - den peisen ble veldig lekker! Og med tanke på arbeidet som er nedlagt er jeg imponert! Gratulerer - og takk for tips på min egen blogg :-). Mvh Anne Lene - www.hyttebloggen.no

  SvarSlett
 3. Hei, så fint det blir. Gleder meg til å se den plassbygde familiekøya. Legg gjerne ut en liten bruksanvisning også:-) Det trenger jeg nemlig snart... Hvis du er på jakt etter rutete stoff til gardiner kan du sjekke ut Stoff og Stil. De har butikk bla. i Drammen og på nettet. Du kan sjekke ut hva de har her: http://www.stoffogstil.no/Katalog/Bolig.aspx?group_id=7106

  Mvh Astrid

  SvarSlett
 4. Hei,peisen ble utrolig flott. Vi hadde jo litt kontakt for en tid tilbake rundt valg av peis og dere valgte vel også en Brunner hvis jeg husker riktig. Fornøyd? Vi har ennå ikke startet med omrammingen av peisen. Men vi vurderer å bruke slike ferdige stein-paneler og innbiller oss at det vil spare oss for endel arbeid. Litt annen look, men også fint synes jeg. Vurderte dere stein-paneler? Mvh Vidar

  SvarSlett
 5. Hei Vidar
  Takk for det! Ja det ble en Brunnerpeis på oss (KK 57/67) Vi har ikke fått testet den noe særlig enda, men den ser i hvertfall veldig fin ut :)

  Vi vurderte aldri steinplater fordi jeg er vedlig begeistret for tørrmur generelt. Jeg er heller ikke så glad i ting som ser ut som noe annet enn det det er (tømmerpanel osv) og har prøvd å være tro mot det. Da har vi heller valgt andre løsninger. Smak er jo fryktelig subjektivt da.

  Det vil helt klart være mye mindre jobb å legge steinpaneler og jeg er enig i at det kan være fint det også. Ville være veldig nøye med typen - finnes mange som er fine og noen som ikke er så fine. (mange rette skjøter)

  Jeg tenkte at peisen skulle stå til "Dovre faller" og da fikk det heller ta tid å lage den. Prismessig (uten arbeid) er ikke forskjellen så veldig stor. Om jeg regner kjapt i hodet så har jeg brukt ca 70 timer på peisen...

  lykke til med valget!!

  mvh

  Toril

  SvarSlett
 6. Hei Toril! Gratulerer til topps! Ble veldig fint, dere har vært utrolig dyktige :-)! Når det gjelder rutete stoff - til en grei pris! - så har jeg også jaktet en del på det, og det har ikke vært så lett synes jeg. Når jeg fant noe jeg likte så var det jammen meg gått ut av produksjon da jeg skulle ha mere. Jeg fant en del rutevarianter til ok pris på Hansen og Dysvik, det var noen Solberg stoff.

  SvarSlett
 7. Flott peis, men hvorfor er balkongdøra høyere enn vinduet?

  SvarSlett
 8. Det er et godt spørsmål som jeg her lurt på selv. Skal spørre snekkern min om det. Vinduene kommer ferdig montert i elementer mens døra er satt inn etterpå. :)

  Toril

  SvarSlett
 9. Sannsynligvis glemt å kappe svilla?

  SvarSlett
 10. Flott peis!
  Har dere brukt råkopp(naturstein) eller steinpanel?
  Hvor mye bygger peisen utfra veggen og hvor dyb er peisinnsatsen?
  Vi skal mure peis på hytta vår og har forsatt ikke bestemt om det blir råkopp eller naturstein.

  SvarSlett
 11. Flott peis! Vi har akkurat fått montert tilsvarende innsats fra Brūnner og lurer på hvordan peisen deres trekker? Hvordan har dere sørget for friskluft inn til innsatsen? Fra rommet eller egen kanal inn til innsatsen? Vi opplever ved prøvefyring at er litt for dårlig trekk når døren lukkes.

  SvarSlett