søndag 22. februar 2009

Budsjett for hytta

Når vi bestemte oss for å bygge hytte var nok tidene i byggebransjen litt bedre enn i dag. Vi tror vi har fått bra priser, men kan hende det hadde vært mulig å presse priser litt mer om vi hadde startet prosessen nå. Det er ingen vits i å tenke på :). Viktigst nesten er kvaliteten på jobben som gjøres, at ting gjøres når de skal og at det er forutsigbarhet i leveransene. Så langt er vi veldig fornøyd med Familehytta, MEO Bygg og Løype Anlegg as. Jeg forsøkte også å legge ut deler av oppdragene (el og rør) på anbudstorget.no. Fikk en del svar, men det var enklere, bedre og faktisk billigere å benytte samarbeidspartnere av MEO Bygg. Ved å velge dem slipper vi også en del koordineringsarbeid som nå ordnes enkelt av byggmesteren.
Vårt grovbudsjett ser omtrent slik ut:

Dette skulle bli ca 1,83 mill. Det mangler fortsatt en del før vi har ferdig hytte. Peis, fliser, panel i stue, beis og lakk/maling, møbler osv. Utenom disse tingene får vi en kvadratmeterpris inkl tomt på ca 13 tusen om man regner med loftstua og soverom på loftet. Da er ikke verdi av egeninnsats tatt med.

4 kommentarer:

 1. Hei
  Vi har bygd samme hytte men til en helt annen pris. Vi fikk satt opp hytta ferdig utvendig for kr 148400,- inkl mva

  SvarSlett
 2. Det hørtes billig ut - håper du sammenligner epler og epler. Det drar på litt når det er arker, overbygg over inngang, uttrekk på terrassen osv. Dessuten er det byggesøknad, koordinering av graving, rørlegger osv inne i budsjett-tallet jeg har oppgitt. Håper du var like fornøyd med byggmesteren som oss. Vi er klar over at Familiehytta mulig kunne ha levert samme jobben noe billigere, men en lokal byggmester har mange fordeler har vi erfart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes billig ut, ja. Håper dere fikk presis det resultatet dere ønsket! Det viser i så fall at selv med en billig byggmester trenger ikke kvaliteten å være lavere :)

   Slett
 3. Det har jo mye å si hvor mye tomten koster og da!;)

  SvarSlett