søndag 1. februar 2009

På "Inspeksjon"

Søndag 1. feb tok vi turen fra Oslo for å titte på grave- og grunnmursjobben. Alt så veldig bra ut!

Sånne grunnmurer ser veldig små ut, men jeg skrittet opp og det var helt riktig ihht tegningen. Røroppstikk så også ut som om de var der de skulle. Plata var dekket av isolasjonsmatter og presenning. Med den egenvarmen som betongen utvikler mens den herder og med relativt greie nattetemperaturer virker det som herdeprossessen har gått som den skulle.


Byggmester Håvard hadde sagt at vi ikke måtte gå på plata. Vi våget oss til å stå litt på kanten siden den hadde blitt støpt tidlig i uka. Måtte liksom teste utsikten fra riktig høyde. På bildet under står jeg vel omtrent der terrassedøra blir. Av skyggen til fotografen ser man at det faktisk blir sol på terrassen i enden av hytta. Det blir terrasse på langsiden av hytta også, så da er vi nok sikret sol så lenge vi gidder.


Utsikten fra "stuevinduene"

Været var helt fantastisk! Vindstille og sol. I Gudbrandsdalen var det 22 minus. Oppe hos oss var det 5-6 kalde. Skitur måtte til. Vi hadde lyst til å teste løypene! Oppkjørt løype går ca 10m fra hytteveggen. Mye finere ski-terreng enn vi hadde ventet. Lange slake løyper gjennom småskog og over myrer. Her kan man gå i dagevis!
Ett stk blid hyttebygger!


Måtte bare ta med et skiturmotiv.
Panorama mot vest

Nå gleder vi oss til de neste ukene. Mandag reiser veggene seg, en uke senere kommer takstoler og resten av hyttematerialene.

Vi har tatt en beslutning når det gjelder tak - Vi hadde bestemt oss for at vi ville ha membran på taket under torva. Prisforskjellen på membran og mer tradisjonell løsning med papp og knotteplast er på hele 20-tusen. (Membran ca 38' ferdig lagt) Såpass mye penger er det mange steder å bruke i dette prosjektet så vi sparer pengene og går for knotteplasten. Med godt isolert tak tror vi at det blir mer enn bra nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar