søndag 22. mars 2009

Det finnes muskler...

..jeg ikke trodde jeg hadde! Det kan jeg skrive under på her jeg sitter i sofaen og skriver etter 3 dagers intens jobbing på hytta.

Fra fredag formiddag til søndags ettermiddag var det isolering, isolering, isolering og plasting som stod på programmet. Uten for hytta lå det ikke mindre enn 120 baller med isolasjon. En anseelig mengde, men jammen skulle den gå unna. Det var strålende sol det meste av tiden og det hjelper fælt at pausene kunne benyttes til å leke påsketurist med ansiktet vendt mot sola.Vi begynte med stua. Etter å ha isolert veggene satte vi inn spikerslag. Vi målte ut avstanden vi ville ha, satte laservateret på veggen og merket av høyden rundt hele stua på en to tre! Brukte 48x48 lekter som vi kappet med vår nyinnkjøpte sag og deretter skrudde mellom stenderne med drill. En skrue i hver ende var faktisk nok, Veldig enkelt og greit og faktisk raskt også. Når kvelden var over hadde vi rukket å isolere alle yttervegger i første etasje og begynt plasting av stua.


Et helt essensielt hjelpemiddel ved plasting er stiftepistol. Like viktig kan man vel si at stiftene er, i hvertfall om man har kjøpt riktig type... Nei, det ble først en shoppingtur til Segelstad Bru og nå var vi skråsikre på at vi hadde kjøpt riktig. Så sikre at vi ikke en gang sjekket når vi var vel tilbake på hytta. Først utpå lørdags ettermiddag, fant vi ut at det fortsatt var feil. Johan måtte på ekspedisjon til Lillehammer - Europris ble redningen ettersom alle byggemarkeder var stengt. Den kjekke elektriske jeg hadde kjøpt, ble ikke brukt. Altfor tungvint med ledning!


Lørdag ettermiddag stod taket for tur. En ganske slitsom og støvete affære. Takk til Vibeke som tipset om sånne hvite engangs overtrekksdresser. Uten det, støvmaske og vernebriller er det rett og slett nesten umenneskelig å balansere Rockwool-plater opp under et tak som på midten er bortimot 4 meter høyt. Vi opparbeider oss litt teknikk etterhvert, og ble litt smartere også. Litt fortvilet ble vi da vi forstod at mulig var feil i leveransen. Taket skal ha 20 cm isolasjon og vi hadde kun fått 41 m2 levert. Det er knapt til stuetaket. Måtte improvisere øverst i mønet med litt 15 cm type.

Det spørs om arbeidstilsynet hadde vært imponert over denne arbeidsstillingen.


Søndagen plastet vi stuetaket, isolerte litt mer, denne gang på loftet og bar inn det meste av isolasjonen vi ikke hadde fått brukt. Hele hensikten med denne helgas jobbing var å få opp litt temperatur i hytta slik at panelen skulle være klar til bruk i påska.


Selv om alle jobbebildene er av Johan så jobber jeg faktisk jeg også! Vi er et bra team og gjør det meste sammen. Det meste er enklere når man er to. Vi tar en og en oppgave sammen, i stedet for en hver. Det er etter vår erfaring både raskere og morsommere. Her er jeg i grunn nokså blid i den svært kledelige overtrekksdressen :)


Vi "lånte" sponplatene til baderomsveggene og sperret av stua fra resten av hytta. I mønet stablet vi isolasjonsballer. Nå står det en byggtørker å går der oppe og vi håper at det blir grei temperatur. Vil nok be Byggmester Håvard om å sjekke at alt er bra litt ute i uka.


Det var rapport fra denne helga. Nå er det natta, og full fart på jobb i morgen tidlig. Gleder oss til påske - da blir det fart i spikerpistolen!

2 kommentarer:

  1. Dere har vært utrolig flinke og effektive etter hva jeg kan se. Dere klarte vel ikke å isolere ferdig hele hytta på en helg?
    Nå blir det vel greit å slappe av litt på jobben i uken :)

    SvarSlett
  2. Jeg er mektig imponert!!
    Britt

    SvarSlett