søndag 3. mai 2009

Stuetak ferdig!

Ny jobbehelg på hytta. Denne gangen var det stuetaket som skulle til pers. Siden vi ikke var lure nok til å bestille ferdig behandlet panel begynte jobbingen med å lakke en haug med panel med Jotun panellakk med dobbel dose hvitt. Tanken er at det både er enklere å lakke bordene når de ligger på et bord og ikke befinner seg flere meter opp i taket, og at om panelen kryper litt så blir det ikke mørke render heller. Vi laget oss nærmest et et samlebånd og beregnet sånn ca hvor mye vi trengte. To gamle paller ble brukt til stativ og vi tørket i flere etasjer. Sola skinte og planken tørket på en times tid.


Taket er ca 3,5 meter under midten og det er nødvendig å bruke stillas. Ganske slitsom jobb og helt nødvendig å være to. Vi begynte med to hele bord i midten som vi la med nota mot hverandre. Litt kontrollmåling for å være sikker på at de var parallelle med ytterveggene og så var vi i gang. Vi plundret litt med de første bordene. Klønete å få smelt dem sammen balanserende på stillas og stiger og med litt dårlig teknikk. Det bedret seg etterhvert heldigvis. Taket er nesten 50 m2 og det tok jammen sin tid. Hele helga gikk med på dette.
Men vi kunne ikke jobbe så mange timer med armene over hodet. Når vi trengte en pause og mørket senket seg så ryddet vi ute. Vi brant opp mye avkapp som ikke egnet seg til ved, litt sponplatekapp og papp gikk også opp i røyk. Godt å få ryddet litt. Nå som snøen stort sett er borte dukker det opp mye rart.
Forøvrig var helgas store nyhet - innlagt vann og do! Det var rett og slett en fornøyelse. Så veldig privat er ikke doen enda, men god lufting er det :). Privatlivet ble sikret med en kaffekopp på tunet.Neste helg prøver vi oss på ny, da blir det mer lakking og sikkert mer paneling. Nå er alle tak ferdige så vi regner med at resten blir rene fornøyelsen. Rette vegger og ingen store utfordringer.

Forøvrig fikk vi melding om at tidligere omtalte besøkende på visning i påska har kjøpt tomt lengre oppe i feltet. Veldig hyggelig! De får enda finere utsikt enn oss og nå begynner nok den flotte campingvogna vår en karriere som vandrepokal :) Send oss en mail så tar vi kontakt!

1 kommentar:

  1. Her går det unna :) Jeg misunner dere det vannklosettet selv om forbrenningsdassen vår også fungerer greit. Ha en fin uke!

    SvarSlett