søndag 18. oktober 2009

Kjøkkenhelg!

Så var det den store kjøkkenhelgen. Vi var superheldige som fikk med oss kyndig hjelp fra gode venner og det trengtes. Det er mye jobb å montere alle skap, men det vi kanskje ikke var helt forberedt på var all tiden som gikk med til å tenke, måle, sage hull til diverse kontakter, koketopper og vask. To personer brukte to hele dager på å få kjøkkenet på plass med benkeplater og hvitevarer. Nå gjenstår alle skapdører og skuffer. Det tar nok tid det også, men heldigvis er det ikke så vanskelig. Vi har mye skuffer - også i skapene - og det er en del skruing på dem også. Men med tiden til hjelp så blir det bra. Neste helg blir det kokkelert på nytt kjøkken.


Vi er skikkelig fornøyd med utforming og plassering av kjøkkenet. Dette blir bra! På bakveggen av skapene mot stua skal det bygges en halv-vegg litt høyere enn benken for å skjule oppvaskkummen. Den får panel og med benkeplate på toppen så det blir nesten som en bardisk. Det er ikke tanken å ha barstoler.


Vi avsluttet helgen med å polere opp stuegulvet. Takket være en supergrei gulvsliper fikk vi lånt poleringsmaskin og med litt olje på "pad'en" så ble gulvet både glansfullt og glatt. Dette hjelper helt sikkert på hvor enkelt det er å holde rent. Etter sliping, oljing og polering er gulvet mye finere enn etter første forsøk. Selv om første forsøk med flekker og skjolder var veldig kjedelig er vi nå glade for at sluttresultatet ble bedre enn forventet. Gulvet er helt plant uten en eneste ujevnhet noe sted. Rett og slett vakkert!

Neste helg får vi flere møbler og nå er det bare kosejobbing før hytta er helt beboelig og rent ut sagt koselig. Når jula nærmer seg skal vi bare sitte å se på produktet :) - Så jobber vi på når våren og sommeren kommer med pipe, peis, torvtak og terrasser...Så til slutt - det må nevnes at Kåre og Johan ringte inn og fikk delta i Pop-quiz på NRK P1. Det var STORT! og de gjorde det riktig så bra. Kan vel si det slik at det var to "høye, mørke herrer" som monterte kjøkken på lørdag :)

2 kommentarer:

 1. Hei Toril
  Det ser skikkelig bra ut! Så heldige dere er som har kommet så langt. Det blir jul i nybygget hytte for dere i år da, så koselig! Vi må nok vente til neste jul, før vi blir ferdige. Men det er håp i hengende snøre...

  Klem fra Ann-Christin

  SvarSlett
 2. Hei Toril! Så langt dere er kommet nå, og så flott det blir :-). Gleder meg med dere :-).
  Hilsen fra Kari

  SvarSlett