lørdag 3. oktober 2009

Kort status på gulvutfordringen

Nå har vi sjekket og spurt en hel mengde eksperter om hva vi skal gjøre med stuegulvet som ble oljet med et flekkete og dårlig resultat.

Scanox som leverer Tre Stjerners Gulvolje forklarte via sin "Spør eksperten" på hjemmesiden, resultatet med at vi hadde vasket feil - og det har de rett i! Vi var gjerrige med vannet i den tro at da tørket det fort og vi kunne olje raskere. Resultatet av det var at gulvet sugde opp oljen i ulik mengde der hvor det hadde vært skikkelig vått og der hvor det kun hadde vært fuktig. Hensikten med å vaske er ikke å få bort skitt og merker fra byggingen, men for å åpne porene i treet. Da er det viktig at alle porer åpnes likt = like vått over alt. I ettertid har jeg funnet denne type råd på ulike hjemmesider, men det står ingen ting om det på gulvrensflasken... Håper jeg med dette har delt noen dyrkjøpte erfaringer med andre som tenker på å olje gulvene sine.

Etter å ha snakket med lokale gulvslipere så har vi kommet frem til at eneste alternativet er å slipe. Vi trodde en stund at vi kunne ha maskinelt vasket gulvet med White Spirit, men etter en befaring har vi slått det fra oss. Prisen på sliping varierte veldig fra under hundrelappen pr m2 til nesten det dobbelte. Det er nok ikke alltid billig er best, men når den billigste har 20 års erfaring så håper vi at det er tilfelle denne gang. Det var forøvrig vår tidligere omtalte byggmester Håvard fra MEO-bygg som fant den lokale gulvsliperen. Veldig kjekt å ha lokale kontakter! Det er ikke alle håndtverkere man finner på internett selv.

Nå blir det sliping og ny oljing av gulvet om en ukes tid. Gulvet skal fortsatt vaskes/vætes og denne gang skal alt bli like vått!! Vi leier nok en poleringsmaskin også for å få en enda bedre smussavvisende overflate.

Har sett på Webcamera at snøen har kommet! Vi krysser fingrene for at det er mulig å kjøre opp med henger enda noen uker slik at møbler kommer på plass. Hvis ikke får vi fri til bekjentskaper med 4x4-biler.

1 kommentar:

  1. Hei Toril.
    Uffda! Det var tråkig! 2 skritt frem og 1 tilbake kan man jo kanskje si. Vi får håpe at det går bra til slutt da! Lykke til.
    Klem fra Ann-Christin.

    SvarSlett