søndag 27. september 2009

Fremgang og tilbakeskritt

Denne helgen var den store gulvhelgen. Stuegulvet skulle oljes.

Etter litt forskning på ulike oljetyper, farger osv bestemte vi oss for Tre Stjerner farge lys naturell. Den er lys gråbrun og så veldig fin ut på prøver.

Forbehandling var å vaske gulvet med gulvrens - også denne fra Tre Stjerner. Vi kjøpte inn Jordans Proffmopp og etter å ha ryddet ut og støvesugd grundig gikk Johan i gang med å vaske gulvet. Selv om gulvet er helt nytt skal det visstnok vaskes først. Litt møkkete var det blitt i leggeprosessen og med litt tråkking etterpå. Vi vasket med moppen og deretter vasket vi over med lunket vann.

Så skulle gulvet tørke.

Vi var skikkelig spente da vi strøk oljen ut (brukte rulle). Mørkebrunt! Oj! Ventet 10 minutter og trakk av med nal, og da vi tørket vekk ble det en veldig fin, varm og hyggelig farge på gulvet.


Så begynte problemene - det viste seg at vi nok ikke hadde vært fullt så lure når vi vasket gulvet. Der hvor det var "sølt" såpevann i dråper når vi vasket, ble det flekker. Antakelig var såpen trukket ned i gulvbordene før vi rakk å vaske den vekk. Gulvet ble rett og slett flekkete. Ikke fint! og sykt ergerlig. Når vi ser gulvet litt på avstand ser det superfint ut, litt nærmere innpå er det dessverre ikke så fint.

Hva gjør vi nå? Det første er å ringe til Tre Stjerner for å høre om det er noen råd/tips. Kan vi f.eks olje ett støk til og tro at det hjelper. Vil flekkene jevnes ut over tid? Hm...?Er det et alternativ å rett og slett legge nytt gulv? Orker vi det? Æsj! Nå må vi i tenkeboksen.


Det var vel ikke helt vår helg dette...Vi skulle montere dusjvegger, og idet vi pakker ut og løfter opp vegg nr 2 så sier det PANG og en milion små glassbiter sprutet utover. En telefon til MegaFlis på Fåvang, og ikkeno problem å komme og få nye vegger. Det var visst flere pakker det hadde vært problemer med. Bortkasta tid og rett og slett plunder og heft. Dusjveggene ble ikke montert denne helga.


Men, vi hadde superhyggelig besøk. En strålende middag på lørdagskvelden ble inntatt i stua på arbeidsbordet med Tyvek som duk. Finnbiff og rødvin. Gjestene (som sto for maten) tilbrakte natta på flatsenger, men virket happy med det før de reiste videre for tur i den norske fjellheimen.
Vi reiste hjem og tenker...

5 kommentarer:

 1. Nei, så ergelig med de flekkene på gulvet. Det vil ikke jevne seg ut etter hvert da???
  Håper dere får svar fra oljeleverandlerer som hjelper dere til å fikse dette.
  Det var godt dere fikk hyggelig selskap og god mat, da :)
  Gleder meg til hyttejobbing til helgen og håper beina mine virker igjen til da.
  - Vibeke

  SvarSlett
 2. uff da...ble litt av en helg dette da! MEN er sikker på at nå er all uflaksen oppbrukt :) Nå er bloggen din kommet på plass hos meg også! Prøver nå å få lagt inn lysbildefremvisning og værmelding fra yr.no, men begge deler sliter jeg med å få på plass!? Noen som har ett tips eller to ?
  Fortsatt lykke til med hytta, ser utrolig bra ut! Hilsen Merete

  SvarSlett
 3. Heisann.
  Jeg er Annicken Hjelle. Hyttebygger på sunnmøre. Jeg fant bloggen din på byggehytte.no og stjeler tips og gode ideer da dere er kommet et godt stykke lenger enn oss.
  Så synd å lese om gulvtrøbbel med oljen. Har hørt at det ikke er bare-bare å behandle furu-gulv. Selv tenker jeg å ha på et strøk med interiørbeis i en eller annen farge (Valnøtt) også tre lak med matt lakk. Har småbarn i familien og tar ikke sjangsen på mykt gulv...
  Velkommen til å følge med hos oss om du har lyst.
  http://hevsdalen.blogspot.com/

  Hilsen Annicken

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelige sympatikommentarer!

  Nå har vi snakket med diverse eksperter og det går mot at vi sliper ned gulvet. Håpet er at noen kan gjøre det for oss de nærmeste 14 dagene. Selvsliping er visst ikke å anbefale. Jeg kommer også til å sjekke ut om det er mulig å beise for så å olje med helt nøytral olje etterpå. Farget olje er visstnok vanskelig å få pent siden treet trekker ulik mengde olje og det har lett for å bli skjolder(har jeg fått høre i dag...) Jeg skriver mer om dette senere - nå er det 14 dager til vi skal oppover igjen. Tror det er greit med litt pause nå, men vi holder motet og humøret oppe!

  Toril

  SvarSlett
 5. Hei Toril! Så veldig kjedelig med gulvet da, dere er tøffe som bare trår til og går på igjen. Lykke til - det må bli bra. Jeg følger spent med på bloggen din og takker deg for mange flotte tips. Vi har nå søknad inne og bare går og venter, hadde håpet å få satt opp grunnmur/såle nå i høst. Spennende og gøye greier, gleder meg til vi liksom er ordentlig i gang. :-) hilsen fra Kari (fra Sjømannskirken)

  SvarSlett