søndag 20. september 2009

Siste flate er dekket!

Denne gangen var det stuegulvet som sto for tur. Med det var hele hytta ferdig gulvlagt og panelt. Nå er det listing som gjenstår. Mest i stua, men litt hist og her også.

Det var en milepel å få dekket den siste store flaten i hytta. I stua er det furugulv og leggingen er enkel nok. Først fuktsperre, så lekter. Deretter borer vi ned i gulvet (gjennom lekten) og slår inn spiker med plasthylse på. Så er det bare litt måling som skal til for å sjekke at vi kommer ut med tilnærmet helt bord på motsatt vegg. En tynn flis er ikke så kjekt. Om det ikke går opp så må man begynne med et splittet bord. Vi slapp heldigvis det denne gangen. Ellers er det vel ikke så mye triks annet enn å passe på at skjøter kommer sånn rimelig fordelt utover gulvet og ikke i nærheten av hverandre. Med pauser tok det 20 timer for 2 personer å legge 43 m2 furugulv. Nå er vi litt møre - uvant å jobbe med så mye med hodet ned og på knærne.
Trapp del 3

Endelig fikk vi montert ferdig trappa komplett med ny håndfører fra Familiehytta. Når delene passet sammen gikk det som en drøm. Deilig å kunne gå opp og ned i stedet for å klatre på stige. Nå gjenstår lakking og litt liming/festing av rekkverket. De runde "pinnene" skrangler litt så de bør nok festes.Trappen har litt annen avslutning mot rekkverk på loftet enn det som er meningen. Årsaken til det er at trappehullet var litt smalt og derfor er stolpen satt litt til lengre ut. Det gjør at håndløperen er satt utenpå stolpen.


Denne gangen fikk vi liv i TV'en også. Det var nesten Plug and Play, men en liten telefon til Eidsiva Bredbånd måtte til for å få restartet dekoderen. Massevis av kanaler, men tror det kun blir TV på loftstua i første omgang. Vi er TV slaver nok hjemme. Hytter er for å lese bøker!


Av andre småting vi gjorde kan nevnes maling av ytterdør - Wasa blå. Litt veldig blå kanskje, vi får se når vi har rammet inn døra med hvitt. Kanskje må vi velge en mørkere farge.

Håvard fra MEO-bygg var innom for å montere utlufting over tak til kjøkkenvifta. Sammen med ham målte vi opp en gang til og ble enige om at vi bygger den inn på toppen av skapet i stedet. Det er kjekt å ikke ha noen gjennomføringer i taket så slipper vi fare for lekasjer, kondens og annen uhumskheter. (Vi har jo tilogmed satt pipa utenfor hytta). Håvard boret hull i veggen med hullsag så slapp vi å rote på egenhånd med stikksag. Litt tetting av noen skjøter på takrennene fikk han også ordnet.


Ellers har vi hatt hyggelige innombesøk. Det begynner å bli liv oppe i lia vår nå så to fremtidige hyttenaboer har vært innom og sagt hei.


Neste helg satser vi på å få listet en hel masse og avslutte med å olje stuegulvet.

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Så flott å se at det går fremover.

  Ser på bildet av trappa. Har dere valgt annen trapp enn hva som er standard?

  Vi har valgt å endre litt på trappa slik at den ikke ble så bratt. Men da viste det seg at snekkerne ikke hadde endret taket / trapperommet slik at det ble trangt og vi tok i taket med hodet. Nå har dette blitt rettet, og til og med Trond kan gå trappa opp og ned uten problemer.

  SvarSlett
 2. Hei

  Trappa er helt standard. Den er litt bratt, men min erfaring er at man venner seg fort til slike trapper så vi syns den funker fint. Enn så lenge er vi "unge og spreke" ;)

  Toril

  SvarSlett