mandag 7. september 2009

Vi får gjort litt av hvert!

Denne helga + mandag, har vi gjort både det ene og det andre. Graving, vasking, beising og listing. Ikke så verst!

Vi har vært heldige å få overta en hel Krogenæs spisestue med langbord, stoler og et flott skatoll fra mine foreldre. Det kommer til å bli kjempefint. Stolene trengte en grundig vask før vi evt maler dem. Maling blir det evt. ikke før neste år når vi har stua ferdig og kan bestemme hvilken farge som vil gjøre seg best.
Så kom gravern!

Tomta vår har sett rufsete ut siden den ble gravd ut i vinter. I dag fikk vi besøk av en strålende flink gravemaskingfører. Er sikker på at han driver med broderi på fritiden. Tomta ble fint planert (som naturtomt). Nå er det slett og fint og ikke minst er alle røtter og kjafs forsvunnet i dypet. Til venstre i bildet ligger beviset på at denne sommeren ikke har vært av de beste. Snø fra i fjor i september sier vel sitt!


Johan beiser litt mer

Det var nødvendig å ta fatt med beisepenselen denne helga også. Gavlen ved terrassen hadde vi ikke nok beis til forrige helg. Det er mye detaljer med overbygg og masse himling. Det er høyt under midten og ikke helt enkelt å rekke opp med stige uten å sette livet på spill. Rulle på skaft viste seg mest effektivt. Det tar tid og vi ble ikke ferdig denne helga heller. Vi får ta litt neste helg også.


Så var gangen (nesten) helt ferdig


Vi har valgt ferdig malte profilerte lister i gang og i stue. Nå er gangen helt ferdig med unntak av to dører vi ikke hadde nok utforing til. Det ble veldig fint syns vi! Nesten litt majestetisk syns Johan. Brede (9,5cm) lister gjorde seg veldig og gangen fikk et helt annet preg.


Vi har valgt bunnklosser som også gjorde det ekstra fint. I tillegg er det enklere å liste. Vi har ikke valgt hjørneklosser (oppe) da vi syns at det ble litt voldsomt.Litt av hvert
Det sto trapp opp til loftet på programmet denne helga også. Vi pakket opp trappen (som leveres i sine enkelte bestanddeler) og testet ut hvordan vangene skulle plasseres. Litt lange i maska ble vi når vi oppdaget ha vi hadde fått "høyre trapp" når vi skulle hatt en "venstre trapp" Vi pakket vangene pent ned igjen og tok en telefon til Familiehytta mandags morgen. Wenche var servicen selv også denne gang. Hun arrangerte bytting av trapp i løpet av et par timer. Vi tok med vangene til Minnesund på vei hjem og der lå nye vanger klare til oss. Neste helg blir det montering av trapp. Skal bli godt å slippe å klatre i stige opp og ned fra det soverommet vi bruker for tiden. (de andre nede brukes til lager og provisorisk stue/kjøkken.

Som jeg skrev i sommer valgte vi å bytte den panelen vi hadde kjøpt til hytta. I dag kom den nye og det så mye bedre ut. Neste helg satser vi på å panele stua. Hytta utenom stua er egentlig helt ferdig så så fort vi får stua og kjøkken ferdig, ja så kan vi sette oss ned å kose oss. Peis, torv på taket og terrasser blir neste sommers prosjekter.
1 kommentar:

  1. Dere har fått gjort kjempemasse denne helgen. Skikkelig fint med de profilerte listene med bunnklosser. Ja, det nærmer seg til at dere kan legge beina på bordet nå :)
    Jeg ser virkelig frem til den dagen for egen del også. Har dere forresten funnet navn til hytta, eller skal den forbli navnløs?

    "Snakkes"!

    - Vibeke

    SvarSlett