mandag 12. oktober 2009

Vi prøver igjen - Gulv del 3

Da er endelig alle spor av vår mislykkede stuegulv-oljing borte.

I dag kom det en veldig hyggelig gulvsliper som slipte vekk all den flekkete oljen på stuegulvet. Jobben var gjort på 5-6 timer og resultatet ser utmerket ut. Nå har Johan gått på med "elbow-grease" og skurt opp gulvet med rikelig med vann og trerens slik det burde ha vært gjort i utgangspunktet. I morgen, når gulvet er tørt skal det pusses lett over med 180-sandpapir for å fjerne "busta" før vi oljer på nytt. Det blir spennende!
Gulvsliperen var en kjernekar! Han tilbød oss å låne poleringsmaskinen sin til helga slik at vi kan ta en runde for å få den aller beste finishen på overflaten. Og siden byggvarmeren vår ikke lenger fungerer helt som den skal, fikk vi jammen låne en slik av ham også. Når oljen skal herde er det fint med litt god temperatur i hytta i uka som kommer. Gulvsliper Jon Løkken på Øyer kan vi gi de beste skussmål både på gulvsliping og service!


Vi har testet ut fremgangsmåten for vask og oljing av furugulv på loftsstua og det ser veldig fint ut. Her er det riktignok langt mer nøytral olje, men det er ikke en flekk å se! :)


Nå går det så det skummer!

Ellers har vi endelig fått montert dusjvegger. Vi gikk forsiktig frem og hadde gruet oss til jobben etter at forrige forsøk endte i tusen knas. Dusjen er testet og er så tett som det er mulig å få en heve/senke dusjdør. Veldig deilig.

Ellers er det tusen små ting å fikse. Listing av vinduer i stua, maling av karmer på bad, lakking av trapp til loftet osv osv. Her er det ingen grunn til å sitte å glo! - og om ikke det var nok så må vi på en livredningsaksjon til noen venners gjenglemte gullfisk på Kvitfjell. Når gullfisken tilhører et barn så strekker man seg langt! Så får vi bare håpe at Doffen ikke har daua!


Neste helg er det montering av kjøkken - litt utfordring å få med oss noen som kan hjelpe med all skruingen, men det ordner seg nok. Heldigvis har vi fått lånt oss en 4x4-bil for nå har bakken opp hit kanskje blitt i glatteste laget for en vanlig Volvo med tilhenger. Det er diverse senger og annet som skal på plass.


Ellers er hytta nå testet ut som hjemmekontor - I dag har jeg jobbet en hel dag på "kontoret" med saker og ting og hatt opptil flere telefonmøter. Hm, her kan vi nok være en og annen arbeidsdag fremover... :)

4 kommentarer:

 1. Så godt at det endte bra. Ser at dere er blitt skikkelig proffe på tregulv og olje nå. he he. Flott! Ellers blir jeg veldig misunnelig når jeg ser bad med fliser og dører og slikt...der er vi et stykke unna. Hilsen Annicken

  SvarSlett
 2. Flott at du deler, så kanskje andre kan slippe å gjøre det samme! Lykke til med resten;-)

  SvarSlett
 3. Alt ordner seg for snille jenter vet du :)
  Bra dere er på track igjen. Håper du får med et skikkelig arbeidslag med dyktige kjøkkenmontører. Kan anbefale de jentene jeg brukte, men de er desverre opptatt neste helg :) Det ble så vellykket med slik hytte-jente-jobbe-helg at neste helg skal vi en gjeng til Voss fjellandsby for å beise stuen og soverommene til en av de andre løpejentene. Gleder meg!
  Snakkes!

  SvarSlett
 4. Hei igjen.

  Så deilig for dere at gulvet ordnet seg! Lykke til videre! Med kjøkkenet på plass neste helg, ja da begynner det virkelig å ta form. Må være deilig å ha kommet så langt! Lykke til videre.
  Klem fra Ann-Christin

  SvarSlett