søndag 8. november 2009

Fremskritt

Ny helg og ny innsats! Denne helga fant vi igjen litt arbeidslyst og knakk i vei med mer listing og snekring. Det blir ikke så stas i stua når sag og spikerpistol finnes frem igjen, men det må til skal det bli noe action.
Skal det snekres så må man ha materialer. Vi har mer enn 30 cm snø så det var bare å finne frem snøskuffa og begynne å grave. Under ser dere bilde av en "panelgraver"


Stua er enda ikke helt ferdiglistet etter denne helga heller, men vi klarte i hvertfall å få foret ut verandadøren og listet rundt den. Det gjorde at noen gulvlister kom på plass også.
Så knakk vi i vei for å bygge halvveggen som blir skille mellom kjøkken og stue og som dekker baksiden av oppvaskbenken. Veggen er ca 110 cm høy og vil sørge for at vi slipper å se oppvask osv på benken når vi sitter i sofaen. Vi bygde med 2"x 4" (eller hva den nå heter nå for tiden) for å få litt tykkelse på veggen. Viktig at det er litt tyngde i den så det ikke ser spinkelt og ustødig ut. Siden vi har blitt racere på skru-drillen er reisverket skrudd sammen med solide skruer.
Før vi slo på panel, isolerte vi og monterte benkeplaten på toppen. Da kunne vi skru den fra undersiden. Benkeplaten er ca 20 cm bred (saget av en ordinær 60 cm eik benkeplate fra IKEA). 20 cm gjør at toppen blir bred nok til å sette noe på uten at det er en hel bardisk. På innsiden over oppvaskbenken leker vi med tanken på å montere en sokkel-plank på IKEA i "rustfritt stål". Tror det kan bli fint og sikkert lett å holde rent.

Ble ganske bra syns vi. Åpent og fint og gir et fint skille mellom kjøkken og stue. Når vi bare finner de rette lampene blir det tre pendler over benken.

I tillegg til dette fikk vi oljet enda et soveromsgulv - two down and two to go.

Vi har vel sett bedre vær, men når brøytetraktoren kommer på søndag formiddag og lager fin vei ut fra gårdsplassen er det ikke så mye å klage på.

Hva vi skal skrive om neste søndag vet jeg ikke enda. Vi skal ha hjemmehelger en stund fremover nå (tror vi da).

2 kommentarer:

 1. Hei Toril
  Smart løsning på kjøkkenet gitt! Sikkert litt nedtur å måtte dra frem byggevarer og sag når dere har fått det så fint i stua! Men må man så må man...Skikkelig flinke er dere!

  Leste forresten kommentaren på et innlegg hos meg. Hvor du fortalte at du hadde aner i Horten. Og da må jeg jo bare si, verden er sannelig ikke stor! Jeg kommer fra Åsgårdstrand og har familie både der og i Horten.....
  Ha en fortsatt fin uke.
  Klem fra Ann-Christin

  SvarSlett
 2. Hei, har med interesse studert bloggen deres! Lærerikt! Jeg arbeider med hytteavisen.no, som både er et nettsted for hyttefolk og et printprodukt. Jeg vil gjerne komme i kontakt for et mulig intervju og reportasje om prosjektet deres. Setter pris på å høre fra deg.

  Med vennlig hilsen
  Leif Magne Flemmen
  leif.magne.flemmen@tb.no

  SvarSlett