søndag 29. november 2009

Noe vises, noe ikke...

Da var vi tilbake på bloggen :)

Flott helg på hytta med jobbing litt her og der.

Det er mye småpusling nå som de store tingene er mer eller mindre ferdig. Ikke så lett å finne fotomotiver lengre. Blir liksom litt lite spektakulært å ta bilder av noen lister som er nylakket, men litt ble det da å ta bilder av heldigvis.

Jeg brukte hele lørdagen på å ferdigstille kjøkkenet. Flere håndtak som skulle monteres og sokkelfronter skulle settes på plass. Noen flere skuffer skulle også finne sin plass i skapene under benken. Ting tar tid!

Vi har lenge sett etter pendel-lamper til å ha over benken. Ønsket oss noen som ikke var av gjennomskinnelig glass siden vi trodde det ville bli veldig dominerende med lysende "kuler" hengende fra taket. På Living fant vi to i metall som vi syns var fine og når vi fikk dem på plass var vi riktig så fornøyde.
Over oppvaskbenken trengte vi en avslutning som kunne være lett å holde ren og fin på en gang. En sokkelfront fra IKEA i børstet stål look ble løsningen. Også ble det veldig fint, syns vi. Også til 159 kr da :) (glemte å tørke støv av den før jeg tok bildet - den er ikke skjoldete!)


Johan konsentrerte seg om soverom nr 3 (vårt eget) og fikk lakket alle veggene + tak og avsluttet med å olje gulvet. Vi brukte panellakk hvit. Dobbelt dose hvitt i taket og Tre Stjerner lys naturell olje på gulvet. Da var også det rommet helt ferdig. Alle soverom i 1. etasje får lik overflatebehandling. Greit med litt helhet så får vi variere med farger på tekstiler og møbler. Nå gjenstår kun ett soverom og så er alle rom i hytta ferdig. (bortsett fra noen lister i stua da)

Været glimtet til og jeg måtte rett og slett ta med noen bilder av soloppgangen (kl 0930 eller noe slikt) og kveldshimmelen (kl 15.30 sånn ca) Korte dager for tiden!

Nå gleder vi oss til romjula på hytta og om vi klarer å finne ut hva slags utelamper vi skal ha så kanskje elektrikkeren kan få det på plass også. Ellers har vi tenkt å teste ut LED-spotter i taket på loftet. De blir ikke varme så de vil egne seg godt i et litt lavt tak. Kjekt å slippe å grille sveisen når en går forbi! Tar gjerne i mot tips og råd om noen har testet ut dette før oss, eller har andre lure lampeløsninger i loftstaket.

3 kommentarer:

 1. Syntes at pendellampene dine var kjempelekre! Godt kjøp. Ellers blir jeg ganske misunnelig når jeg ser så innbodd dere begynner å bli. Herlig altså!

  SvarSlett
 2. Dere har fått det kjempefint. Den kjøkkenbenken men lampene fra taket og den rustfrie kanten ble helt super.
  Der er utrolig flike og gjør alt ferdig med lister og det hele. Ikke slik som oss som har utsatt resten av listingen til vi kan sage ute uten å fryse fingrene av oss, og som heller går på skiturer :-)
  Når det gjelder lamper på loftet/hemsen har jeg valgt å ikke ha taklamper fordi det er litt lavt ti at man ikke må dukke under de. Jeg har selv valgt å kun ha lampetter i øvre hjørnet på skråveggene ved dørene, både på soverom og i gang/stue oppe. Valgte noen rimelige vegglamper på Ikea som ikke stikker så langt ut: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00088979
  Vi gleder oss også til å være på hytta i romjulen og nyttårshelgen :-) GOD FØRJULSTID!

  SvarSlett
 3. Hei Toril og takk for julehilsen, det varmer en forkjøla kropp som ligger flat på sofaen i jula...Håper dere får en fin romjul på hytta og at det ikke blir for kaldt ja! Det begynner allerede å krible litt i magen min på å få komme i gang igjen, og har brukt 2.juledag på å planlegge litt fremover. Kanskje kjøpe oss litt tid med aldri så lite hjelp til flislegging ????
  Hytta dokkers ser kjempeflott ut, imponert over kjøkkenbenken - send gjerne flere bilder, takk ;)
  Julehilsen fra Merete

  SvarSlett