søndag 12. september 2010

Litt peis og mest badstue

Nå begynner vi å se slutten på de helgene der vi kun drar på hytta for å jobbe. Litt jobbing blir det vel alltid når man har hytte, men den panserjobbingen fra morgen til kveld er vel snart over.

Gresset på taket så ut som Ullevål på steroider og trengte rett og slett en klipp. Johan gikk på med kantklipper og fikk av det grøvste. Forhåpenlig var det det som skulle til for at gresset også spirer til neste år.


Vi fikk levert flotte osp-lekter til badstuebenkene. Etter litt fin-tenking og konstruksjonstegning fikk vi opp rammeverket for benkene. I følge brosjyer skal man ha ca 40 cm å sitte på. Vi valgte å lage benken oppe 40 cm og nede 50 cm. De ekstra 10 cm brukte vi til å lage litt skrå ryggstø.

Johan er heldigvis av den slanke sorten så han fikk jobben med å brette seg dobbelt og skru lektene fra undersiden.  Her skal det ikke være noen varme skruer mot bare rumper.

Ferdige benker. Lemmen nede kan hektes av slik at det går an å vaske gulvet. Ble riktig vakkert dette. Nå venter vi bare på elektriker så kan vi svette uten å jobbe. På gulvet blir det etterhvert gulvplater i tre, sånne ferdige 30x30 fra Biltema eller noe slikt.

Peisen skrider frem, men jeg kjenner at jeg ikke er vant til oppgaver som strekker seg over lang tid. Liker å bli ferdig jeg. Motivasjonen er ikke helt på topp, men det er vel bare å bite tenna sammen. Ferdig skal den bli og helst før snøen kommer.

Arbeidsbenken min. Her hogges og tilpasses steinene litt. Mest i høyden, ikke så mye i lengden.

Nå har jeg kommet så høyt opp at jeg skal trappe inn. Det blir en hylle på ca 30 cm før peisen fortsetter rett opp mot taket. Som jeg tidligere har skrevet om så har vi kjøpt en H-bjelke som skal bære veggen over peisen. Den hviler på leca som går helt ned på gulvet og som jeg har murt opp etterhvert som jeg har lagt stein.
Syns vel at det begynner å ligne på noe nå. Jeg ser litt som kunne ha vært bedre tilpasset, men etterhvert som peisen vokser så tror jeg at helheten blir veldig fin.Neste helg blir det ny tur oppover. Før det skal jeg få bestilt steinplata som blir hylla så kanskje den kan komme på plass også. Det skal bli tungt å mure nå som jeg må på stige eller stillas. Tror jeg skal lage meg en ramme ute hvor jeg kan legge steinen i slik at jeg ikke behøver å klatre opp og ned for hver eneste stein og lille justering. Da kan jeg legge en rad ute og så flytte den inn.

Sånn ser hytta ut nå. Fint med grønt tak!

6 kommentarer:

 1. Jeg er veldig imponert! Og gleder meg til dere er ferdige, slik at du kan begynne på leiligheten min, Toril. Og Johan: Du kan smugle en av naboens sauer opp på taket, så gjør hun jobben for deg.

  SvarSlett
 2. Så fint det blir. Dere har jo gjort en kjempejobb. Liker peisen din :-)

  SvarSlett
 3. Hei Toril! Jeg er imponert over ALT som dere har gjort selv, og så flott det er blitt, dere er jammen meg dyktige. Forstår jo nå hvor mye jobb det er :-) - stå på med peisen den blir kjempefin og du er jo bare helt rå! Dessuten er det så hyggelig med peiskos nå når kulda snart setter inn, så det er bare å bite tenna sammen, straks er du ferdig! Lykke til - hilsen Kari

  SvarSlett
 4. Hei. Lager meg badstue på hytta. Blir på størrelse med deres tror jeg. Har du målet på rommet?

  SvarSlett
 5. Hei! Det kan jeg skaffe deg over helgen - må opp å måle :) Om du vil kan du sende meg en mail på thb@winorg.no så kan jeg svare deg direkte.

  SvarSlett